av larskr87 | 10. mars, 2010  

Djevelens opphav oppdaget i Kina

VG og en del andre medier har kommet over Zhang Ruifang, en dame med en noe uvanlig utvekst i pannen. Den 101 år gamle kineseren har en utvekst som kalles hudhorn (cornu cutaneum), som nå har vokst seg over 6 cm. Det ser også ut som om en ny utvekst begynner å utvikle seg på andre siden av pannen. Jeg tar en sjangse her, og sier at vi nå vet hvordan klisjèbildet av Satan, med horn, klover og hale, ble til.

For ikke-troende som meg selv, har sannheten lenge vært åpenlys. Mennesket ble ikke skapt i Guds bilde, det gikk  til i motsatt rekkefølge. Jesus i kirker over hele den vestlige verden er fremstilt med blondt hår og blå øyne, noe som var veldig uvanlig for en israelitt. Bilder av Jesus og Gud virker som et grovt brudd på det 2.bud, men det er det ikke mange kirkebestyrere som ser ut til å bry seg om. Elton John var for ikke lenge siden i rampelyset med uttalelser om at Jesus var homofil, hvilket ville bety at Jesus og John delte seksualitet. Begynner dere å skjønne mønsteret?

Tilbake til mitt egentlige poeng. Vi vet fra før at hendelser som jordskjelv, sykdom og sult ble tillagt Guds vrede av ørkenstammene som skrev Bibelen. Helbredelser, gode år, fruktbarhet og rikdom ble tillagt Guds velvilje. Med andre ord, alt som man ikke viste årsakene for, beskrev man som overnaturlige fenomener. Det ville derfor ikke være noen større overraskelse for meg om denne hudsykdommen var årsaken til at djevelen ble beskrevet med horn i pannen. Hva kunne dette være, om ikke djevelbesettelse?

Jeg og mange andre er smertelig klar over fakta som jeg nevnte i forrige avsnitt, og vi er også klar over hvilken konklusjon man kan trekke ut fra dem: Religion kommer fra vår arts barndom, som et resultat av vår enorme uvitenhet, vår frykt for det ukjente, for å dø, og vår tendens til ønsketenkning. Religioner overlever av samme grunn. Jo mer vi lærer om verden, jo mindre skjønner vi at vi vet, og hullene i vår kunnskap velger mange å fylle med ordet “Gud”. Vi frykter fortsatt det ukjente, og dette kommer vi trolig alltid til å gjøre, akkurat som vi alltid kommer til å frykte døden. Vi finner derfor trøst i at det finnes en allmektig farsfigur som vokter over oss, som kan hjelpe oss med problemene våre, og som vil befri oss fra døden. Dette er hva Freud kalte ønsketenkning.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Meget bra skrevet!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

takk for det nakken :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er morra til HELLBOY!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Anunnaki blod

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Fascinerende dårlig artikkel! Fullstendig mangel på gode logiske tankerekker.

Først litt sirkelargumentasjon:
“For ikke-troende som meg selv, har sannheten lenge vært åpenlys. Mennesket ble ikke skapt i Guds bilde, det gikk til i motsatt rekkefølge.”

Og så litt forenklede konklusjoner:
“klar over fakta som jeg nevnte i forrige avsnitt, og vi er også klar over hvilken konklusjon man kan trekke ut fra dem”

Og selvfølgelig putter du inn litt tulletolkning av 2. budet for å vise hvor kunnskapsløs du er om kristen teologi.

Tror jeg foretrekker å lese ateister som skriver f.eks. her. De har tross alt noen interessante poenger.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

ok, les den bloggen isteden da vel nils.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Vi vet fra før at hendelser som jordskjelv, sykdom og sult ble tillagt Guds vrede

Nå har vi hatt denne diskusjonen før, jeg har vist at det ikke er Bibelsk grunnlag for å hevde at det er Guds vrede som står bak all elendighet i denne verden.

At du pakker inn samme budskap på nytt under en kommentar om en hudsykdom synes jeg er dårlig.

JER 29,11 For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.

JAK 1,17 All god gave og all fullkommen gave kommer ovenfra, fra lysenes Far; hos ham er det ingen forandring eller veksling mellom lys og mørke.

JES 5,20 Ve dem som kaller det onde godt
og det gode ondt,
som gjør mørke til lys og lys til mørke,
bittert til søtt og søtt til bittert!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg syntes sitatet under hovedskriften på bloggen Nils henviste til “When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours.” passer ganske bra til mitt syn på religion, men jeg skjønner jo at folk må sitte å uglese dama, spesielt de som ikke henger på samme side som jeg i samfunnet.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

That is perfect that we can take the personal loans moreover, that opens up completely new opportunities.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

I liked this post very much as it has helped me a lot in my research and is quite interesting as well. Thank you for sharing this information with us
MBA Dissertation Online

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

I like the way you write the post.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00